Natasenko, toliko pametnih stvari sam naucio od tebe. Bila si mi i profesor i korepetitor i drug,u ono vreme kada sam bio sam bez ikoga u muzickom svetu.Bila si i Rus,i Nemac,i Spanac. Veliko SRCE od mene.

Nataša Plećaš je rođena 26.marta 1967.god.u Čačku.

Srednju muzičku školu “Stanković“ u Beogradu završila je u klasi prof.Bojane Dunđerski.Zatim sledi školovanje u SSSR-u,Učilište pri Konzervatorijumu “Rimski-Korsakov“ i Konzervatorijum “Rimski-Korsakov“ u Sankt-Peterburgu,gde je diplomirala 1992.god.u klasi prof.Alekseja G.Orlovetskog.

Posao: 1992-94 Muzička škola-Lučani,1994-mart 2000 Narodno pozorište-Beograd,1998-2000 Madlenianum-Zemun,2001-2002 Samostalan umetnik UMUS-a,SNP-honorarno.

Učestvovala je na masterklasevima kod poznatih ruskih profesora Timakina i Gadžijeva,a takođe osvajala nagrade na takmicenjima samostalno i sa svojim učenicima, u zemlji i inostranstvu.

Sarađivala je sa poznatim dirigentima.R.Silva,M.Jagušt,B.Suđić,A.Šurev,D.Savić,A.Spasić,G.Korunovski i režiserima R.Perryt,J.Stokalska,G.Dragović,N.Dragović,D.Miladinović,Z.Dorić i dr….na pripremi oko 20 opera.

Baletske predstave: El amor brujo,Bahčisarajska fontana(klavir u orkestru),Vukovi 1998,na muziku J.Bramsa“4 ozbiljne pesme“ D.Seyfert-režija,V.Andrić-bariton,K.Kostjukov,D.Dragičević-igrači.

Održala je niz solističkih koncerata,važniji od njih,na festivalu“Skopsko leto“1993.

Korepeticija i kamerna muzika:A.Netrebko,A.Kovaljova-sopran(za vreme studija)K.Gribajčević,N.Milanović,M.Bogić-violina,Z.Vesić,A.Čabarkapa,V.Klenkovski-klarinet i dr…S.Stupar,V.Radić-flauta…i sa operskim umetnicima R.Smiljanić,R.Bakočević,N.Mijailović,N.Mitić,S.Dekar i studentima B.Cvejić(M.Kitić,Ž.Lučić,R.Simić i dr…)

Učestvovala je na koncertu učenika K.Ricciarelli i naših pevača,u organizaciji Ambasade Italije,Italijanskog instituta za kulturu i Kamerne opere Madlenianum.

Sarađivala je sa horovima RTB,Mokranjac,Braća Baruh…Dirigovala je Dečijim crkvenim horom pri hramu Sv.Save u Lučanima i Horom Sv.car Konstantin i carica Jelena u Požegi.

Član je Udruženja samoukih slikara i vajara Dragačeva i udruženja Estet u Čačku.Izlagala je svoje radove u raznim gradovima Srbije i Dravogradu,gde je učestvovala na međunarodnoj likovnoj koloniji Ex tempore,2010.god.

Bila je član žirija na Saboru trubača u Guci od 2008-2010.god.

Od 2001.god.živi u Lučanima i radi kao prof.klavira u Lučanima i Guči.